2011. szeptember 27., kedd

Naked as woman

Időről időre megpróbálkozom egy önarcképpel. Eddig még tussal nem kezdtem neki, és eddig ez tetszik a legjobban, bár elég fura lett.

2011. szeptember 22., csütörtök

Összevisszák

Ezt a rajzot szintén fekete papírra rajzoltam, csak itt is bénán fényképeztem le, mint sok másik rajzomat. Nagyon tetszik ez a lány. Szép arca van nagyon.

Ő Waris Dirie, egy olyan nő, akit sokra tartok. Nem lett olyan jó, mint akartam.

Ez kicsit régebbi rajz. Ezt is a mappáim egyikén lévő képecskéről másoltam, csak valahogy az én arcom lett belőle, undok arckifejezéssel. Egy kicsit meg is ijesztett, hogy őszinte legyek, mert hát a legkevésbé undok akarok lenni.

Régebben készítettem egy jó fényképezőgéppel egy fotót a hugimról, és a fotóról kölcsönözve a mozdulatot -meg többé kevésbé a hugica arcvonásait- rajzoltam meg ezt. Ebben is van egy kis ügyetlenség, meg a ruhája mintáihoz nem volt már elég türelmem. Pedig van, amikor akár órákig is képes vagyok apró mintákat rajzolgatni egy képen. 

Pampamm

Találgatok olyan rajzokat a telefonomon, amik már nincsenek nálam, és a gépre se tettem fel őket. Igen...az viszont látszik rajtuk, hogy telefonnal készültek róluk ezek a nagyszerű minőségű képek... Azért igyekeztem egy kicsit feljavítani őket.
Egy osztálytárs :)

Vele már nem beszélgethettem rajzolás közben, pedig tudnék mit kérdezni tőle, gondolom. Bárki bármit is mond, szerintem igenis szép ez a csont a fejbőrünk alatt. Jól ki vagyunk találva, nem?

Tipikus félkész rajz tőlem. Arra már nem emlékszem, hogy ezt végül befejeztem-e. Mindig a szemmel kezdem el az arcok rajzolását, úgyhogy az mindig ki van dolgozva, de a haj.. ahhoz nincs elég türelmem, pedig azt is szépen meg lehet oldani. A képen egy jó barátnőm látható.

Tanulmányrajzok

Ezek a rajzok egy leendő képhez előrajzok, ötletek. Megpróbálom magam ránevelni a rajzaim megkomponálására, mert ami jobban sikerül, az is sajnos kicsit ügyetlen, mert nincs megtervezve, rajz közben alakul.
Ez a jávorszarvason ülő nimfa kissé elüt sajnos a szarvastól, még mindig nehezebben megy a megfelelő perspektíva eltalálása, főleg két test közötti kapcsolatnál. Pedig pont ezt szeretném a legjobban jól csinálni.. Hát, nincs mese, meg kell tanulnom :)

Ez a pofás kis örvös bukó a suli nem használt szertárából került elő. Szegény madárka már sok-sok éve van bezárva oda, senki ügyet sem vetett rá. Remélem örül neki, hogy pár napra kiszabadítottam modellkedni.

2011. szeptember 21., szerda

Tusok, újra..

Na jó, ez nem is tus, hanem tollrajz. Fényképről rajzoltam, egy barátnőm. A szép sötétkék szemét nem hagyhattam szín nélkül.

Ez is kicsit régebbi rajz.


Ez az egyik testvéremről készült. Sipkerőzike alszik.

Borzaskata

Újabb régebbi rajz tesóról :)

Már elterveztem, hogy lerajzolom a családom tagjait a legjellemzőbb elfoglaltságuk közben. Na, ez például már egy kép a sorozatból :)

2011. szeptember 16., péntek

Falfestés

Három napig festettem ezt a falrészt, két alkalomra felbontva. Először az első két képen látható madarakat, meg magát a fát festettem meg. A fáról nincs külön kép itt. Az első alkalommal kicsit mesésebben festettem meg a madarakat, a másodiknál valósághűbbre a vörösbegyet és a sünit. A tündérke ruháján a fodor arany színű üvegkontúrfesték. 




Mi a szép egy nőben?


Nagyon szeretem Muchát. Ezt a képet egy barátnőm ellenőrzőjére másoltam. Állítólag Mucha a feleségéről készítette az összes (?) képet. Szép nő lehetett.

Unokatestvéreknek rajzoltam karácsonyra, a megrendelő a nagymamám volt. Azt hiszem, ezekben a lányokban/nőkben mindig a nőiségről alkotott ideálomat fogalmazom meg. Az általam látott, tisztelt, szépnek tartott nőkben ragadok meg valamit, és ők kerülnek ilyenkor papírra. 

Fantasy család, vagy mi.

Mucha másolás, barátnőnek.

Akvarell-szárnypróbálgatás.

Ezt a rajzot egy rajzpályázatra készítettem, egy éjszaka alatt ihletődtem meg, és készítettem el (mondanom se kell, hogy a határidő lejárta előtti éjszakán). A pályázat témája a környezetvédelemre való felhívás volt. Nem nagyon szoktam műanyag tárgyakat rajzolni, meg szemetet, úgyhogy az a része kicsit összecsapottnak tűnhet (és talán az is...). A rajz lehet hogy nem érkezett be időben, és nem is tudom hogy azóta mi van vele. Sajnos a pályázat honlapcímét nem tudom, tehát még csak a többi pályaművet se tudom megnézni, pedig érdekelnek.

Tus, és fekete hajú, mandulaszemű lány. Sokszor rajzolt témám :)

Ezt egy nap eltéréssel rajzoltam, mint az előzőt.

A lányok ruhája úgy készült, hogy a formájukat kivágtam a rajzról, és aláragasztottam egy-egy szép, aranyozott csomagolópapírt. Amúgy tussal rajzoltam őket, és kifestettem a bőrüket. Ezt a két színt, az okkert és a barnát szeretem legjobban bőrszínként használni egyébként :) Ez az én ellenőrzőm.

Más által adott cím: "Időzitett bomba-nő"

2011. szeptember 13., kedd

Tus

Ő egy bajor barátnőm, mindkét rajzon. 

Ezen a képen a keze sajnos elég rosszul sikerült, de végre el tudtam kapni az arcvonásait. Eddig már sokat próbálkoztam vele, de nem igazán sikerült. Vannak olyan emberek, akiknek nehezen megfogható a karakterük, de ez a kihívás!

Tündér

Ezt a képet karácsonyra rajzoltam egy kislánynak, akinek azóta a falára is festettem. Jól esik ez az elismerés :) A második képet vakuval készítettem, azért halvány, de így egy kicsit látszanak rajta az arannyal kirajzolt minták, amit tollrajzokra szívesen alkalmazok.

2011. szeptember 12., hétfő

Unokatestvérek


Egy táborban voltunk, sok családdal, és én délelőtt egy 1 éves kislányra vigyáztam, este pedig az uncsitesókat fektettem le. Nap közben is készült még pár gyerekről rajz, de természetesen azok nem nálam vannak. :) Ezt a kettőt eszembe jutott lefotózni, ők az unokatesóim.

Ezt ma rajzoltam

Ezt ma rajzoltam a hugicámról, Bogyóról. Kicsit fura lett, nem hasonlít rá 100%-ig, de talán fel lehet ismerni.

Banya

Ez a rajz nem igazán jellemző rám, de egész jó lett szerintem. Amint túlléptem az első lelki megrázkódtatáson, hogy milyen szörnyszülöttnek lettem teremtője, el tudtam kicsit vonatkoztatni. A háttere: Elkezdtem egy rajzot, elrontottam egy apró részletet még az elején, és nem átfirkáltam mint máskor, hanem csak szemléletet váltva folytattam. Kíváncsi lennék egy pszichológiai elemzésre :)

Barátnék




Firkák



Tesók

Az első négyet A3-as lapra rajzoltam, ami még szokatlan kicsit nekem. Egyik-másik képen ez meg is látszik. Az ötödiket egy régebbi fotóról másoltam.